به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و هیئتت همراه روز چهارشنبه 23 مرداد ماه با حضور در سازمان نقشهبرداری کشور، با رئیس و چند تن دیگر از مدیران این سازمان درباره زمینه همکاری مشترک دیدار و گفتگو کردند.
مسعود شفیعی ضمن تأکید بر تقویت همکاریهای مشترک این دو مجموعه در زمینههای فنی، به پیگری موارد تفاهمنامه منعقد شده قبلی نیز اشاره کرد.
شفیعی؛ از حسن نظر دکتر فخری نسبت به سازمان نقشهبرداری کشور تقدیر کرد و گفت: نگاه مثبت سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به سازمان نقشهبرداری کشور در جهت پیشبرد اهداف کشور، مهم خواهد بود.
وی به نمونهای از تعاملات دو سازمان اشاره کرد و افزود: همکاری خوب این دو مجموعه در زمینه حذف نقاط ممنوعه از تصاویر هوایی و نقشهها، یکی از گامهای موفق در راستای همکاری های مشترک است.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با بیان اینکه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، یک ظرفیت ارزشمند برای کشور است، اظهار کرد: در گسترش تعاملات سازمان نقشهبرداری کشور با استانها، سعی بر این است که از توان سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به بهترین نحو استفاده شود تا از اتلاف منابع جلوگیری بهعمل آید.
شفیعی، در بخش دیگری از سخنان خود، نظارت بر عملکرد بخش خصوصی را مورد تأکید قرار داد و آن را گام موثری در زمینه تقویت کسب و کار حوزه مهندسی نقشهبرداری دانست و افزود: اگر تصمیمگیران و برنامهریزان کشور به استفاده بیشتر از داده های مکانی و نقشهها در فرایند توسعه و پروژههای عمرانی مجاب شوند، میتواند به رونق کسب و کار نقشهبرداری نیز کمک شایانی کند.
شفیعی، تلاش در جهت تصویب و بهروزرسانی قانون مدون در حوزه مهندسی اطلاعات مکانی را نیز مهم و در انقعاد تفاهمنامههای مشترک بین این دو سازمان، اثرگذار دانست.
امیرسرتیپ دوم فخری نیز در تأیید سخنان شفیعی به رشد این همکاری ها اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال 98 تا کنون، برگزاری 3 نشست مشترک با سازمان نقشهبرداری کشور، بیانگر تقویت تعاملات بین دو دستگاه میباشد.
وی سازمان نقشهبرداری کشور را یک شریک راهبردی خواند که میتواند به حل بسیاری از دغدغههای حوزه نقشه و اطلاعات مکانی کمک کند.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در ادامه گفت: با بررسی ماهیت نوع همکاری که این دو دستگاه با یکدیگر دارند میتوان بررسی کرد که هر یک در چه زمینهای میتوانند فعالیت داشته باشند.
دکتر مجید فخری؛ یکی از مشکلات سازمان جغرافیایی را وضعیت هواپیماهای این سازمان عنوان کرد که در این زمینه از سازمان نقشهبرداری کشور درخواست همکاری داشت.
مهندس شفیعی نیز در این راستا شرح کاملی از وضعیت کنونی هواپیماهای سازمان ارائه داد و از انجام عکسبرداری هوایی برای رفع نیازهای سازمان جغرافیایی اعلام آمادگی کرد.
البته بهرهگیری از پهپادها نیز از سوی شفیعی برای همکاریهای آتی با سازمان جغرافیایی مطرح شد. به روز رسانی نقشههای دو سازمان و رفع سایر نیازهای مشترک و همچنین تشکیل گروههای همفکری و تعامل نزدیکتر نیز موضوعات دیگری بود که در این نشست کاری به آن پرداخته شد.
در ادامه این دیدار صمیمانه، دکتر بحیرایی معاون سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح بر حمابت و تقویت بخش خصوصی توسط هر دو سازمان تاکید داشت. همچنین دکتر جاویدانه مدیرخدمات فنی سازمان نقشهبرداری کشور نیز در خصوص طرح ایجاد دفاتر پیشخوان برای ارایه محصولات، نقشه و دادههای مکانی به منظور سهولت و سرعت بخشی به درخواست کاربران اشاره داشت و پیشنهاد داد با در اختیار قرار گرفتن اندکس دادههای مکانی به ویژه عکسهای هوایی دهه 40 سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به اندکسهای رقومی تهیه شده از دادههای مکانی سازمان، یکپارچگی برای پوشش کشوری دادهها ایجاد خواهد شد و بعد از نتیجه جستجو توسط کاربر، ارجاع از طریق دفاتر پیشخوان به سازمان متولی آن داده، مستقیماً داده خواهد شد.
دکتر سعادت، مدیرکل نقشه برداری زمینی و ژئودزی سازمان نقشهبرداری کشور نیز پیشنهاد یکپارچگی ایستگاه های دائمی GPS هر دو سازمان را داد و دکتر صدیقی مشاور معاونت فنی سازمان نیز، پیشنهاد تجمیع ورود دادههای ایستگاههای GPS دو سازمان به صورت ورود به یک نرم افزار واحد تصحیح و تدقیق مختصات را ارایه داد.
در نهایت مقرر شد تمامی موضوعات مطرح شده در این نشست، در بهروز رسانی تفاهمنامه منعقده مابین دو سازمان درج شود و با تشکیل کارگروههای تخصصی مشترک، پیگیری و به انجام برسند.
پس از اتمام جلسه، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و هیئت همراه، از اداره ژئودزی و ژئودینامیک اداره کل نقشهبرداری و ژئودزی سازمان نقشهبرداری کشور بازدید نمودند و از نزدیک با فعالیتهای این اداره به ویژه در حوزه ایستگاههای ژئودینامیک سراسری و ایستگاههای گیرندههای دائمی GPS سازمان، بیشتر آشنا شدند تا در همکاریهای آتی مد نظر طرفین قرار گیرد.
گفتنی است با همکاری نزدیکی که بین دو سازمان بهوجود آمده است، چشمانداز روشنی در جهت نیل به اهداف ملی در حوزه مهندسی نقشهبرداری و تولید نقشه و اطلاعات مکانی در کشور ایجاد شده است.