با موازیکاری و اتلاف منابع در تولید اطلاعات مکانی چه کنیم؟/ راهکارهای رئیس سازمان نقشهبرداری کشور را ببینید
مهندس مسعود شفیعی با حضور در پنل تخصصی «چالشها و راهبردهای توسعه ژئوماتیک در کشور» که از سوی گروه ژئوماتیک، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشکده مهندسی نقشهبرداری و اطلاعات مکانی پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران برگزار شد؛ با تاکید بر لزوم جداسازی امور حاکمیتی از امور تصدیگری، گفت: باید مشخص شود که تولید داده تا چه میزان در حوزه امور حاکمیتی است و تا چه میزان میتواند از سوی بخش خصوصی، ذینفعان، مردم و ... تامین شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، وی با اشاره به تعدد سازمانها و نهادهایی که در حوزه اطلاعات مکانی فعالیت دارند، ادامه داد: حدود تکالیف و وظایف تمامی این دستگاهها را باید با قوانین شفاف مشخص کرد تا با تعاریف مبهم، به موازی کاری و تداخل در وظایف دامن زده نشود.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور از تولید نقشه یک بیست و پنج هزارم کشور با بیش از 160 لایه اطلاعاتی در این سازمان یاد کرد و افزود: آیا سازمان نقشه برداری به عنوان یک سازمان حاکمیتی باید تمامی این نقشهها و لایهها را بهروز کند یا میتوان متولی هر یک از آن لایههای اطلاعاتی را مشخص کرد و مسئولیت بهروزرسانی اطلاعات آن لایه را به آنها واگذار کرد؟ با شکل گیری NSDI در کشور میتوان مرجع تولید داده در هر لایه اطلاعاتی را مشخص کرد و از ظرفیت و توان تخصصی آن مرجع در حوزه مربوطه بهره برد. بی آنکه تداخل وظیفهای صورت بگیرد.
وی در این پنل تخصصی به لزوم جمع سپاری گردآوری اطلاعات و ارائه بخشی از اطلاعات از سوی مردم نیز اشاره کرد که در این ویدئو میبینید.